top of page
Logo mintgroen #81C8BAMintgroen #81C8BA.png

Soundfloating

HOE WERKT HET?

Animatie.png

water temperatuur

35,2 °C
(huidtemperatuur)

~

lucht temperatuur

29 °C

~

magnesiumsulfaat

1,26 g/cm3

~
afmetingen bad
123 x 234 cm

~

totaal inhoud
900 liter
~

waterstofperoxide

55 mg/L

~

pH-waarde
7,2

~

Stap in de wereld van voelbaar geluid, floaten en welzijnsmuziek voor de ultiem ontspannende ervaring. Soundfloating maakt gebruik van helende geluidsfrequenties, die je als trillingen door je lichaam voelt en als muziek hoort via onderwaterkoptelefoon. 

Soundfloating begint met floaten in warm water van 35,2 °C in volledige stilte. Het water bevat magnesiumsulfaat waardoor je blijft drijvenGedragen in een staat van gewichtloosheid begint je lichaam te ontspannen. Na ongeveer 10 minuten voel en hoor je de eerste klanken.

 

Geluidstrillingen voor lichaamsbehandeling: een diepgaande benadering

Stress manifesteert zich vaak als spanning of pijn in het lichaam. Bij Soundfloating gebruiken we voelbare geluidstrillingen om deze stressgebieden aan te pakken. Dit stimuleert de doorbloeding en herstelt de natuurlijke energiestroom. Via een onderwater speaker ervaar je hoe geluidstrillingen zachtjes en subtiel inwerken op de spanningen in je lichaam. Naarmate deze plekken ontspannen, kan de energie weer vrij door je heen stromen en voel je je energieker.

Vergroot je lichaamsbewustzijn

Geluidstrillingen maken je bewust van de aanwezige spanningen in je lichaam. Je gaat beter voelen. Probeer eens uit hoe Soundfloating je helpt om de focus weer terug te brengen van je hoofd naar je lichaam, je gevoelens en emoties.


Wil je weten wat Soundfloating voor jou kan betekenen? Leer meer over onze methodiek achter Soundfloating en de effecten ervan op jouw gezondheid.

voelbare geluidstrillingen

floaten in
warm water

helende klanken
en muziek

Gezondheidseffecten magnesium

De kracht van Soundfloating zit in de combinatie van vier wetenschappelijk bewezen methoden tegen spanningen, angsten en stress: 

Logo mintgroen #81C8BAMintgroen #81C8BA.png

Floaten

Bij floaten, of floating-tank therapie, drijf je in warm en zout water van 35,2 graden in een floatingcabine. Je bent gewichtloos, het is donker en er zijn geen externe prikkels. Qua ontspanning staat een uur floaten staat ongeveer gelijk aan vier uur diepe meditatie, of vijf uur slaap.
 

Klinisch onderzoek naar floating-tank therapie laat positieve effecten zien bij verschillende stress- en pijngerelateerde aandoeningen en bij stressgerelateerde pijn met burn-out depressie.

Logo mintgroen #81C8BAMintgroen #81C8BA.png

Vibro-akoestische therapie

Geluidstrillingen toepassen op het lichaam komt uit de vibro-akoestische therapie. Vibraties zijn bewezen gunstig voor de verlichting van pijn en pathologische ontstekingen en bij het herstel van botten en weefsels. Ook worden vibraties vaak succesvol ingezet om spierfuncties te verbeteren en verschillende neurologische aandoeningen te behandelen, waaronder motorische stoornissen.

 

Lees meer over vibro-akoestische therapie en onderzoek van Prof. Dr. Raoul Saggini: Mechanical Vibrations, Therapeutic Effects and Application.

Logo mintgroen #81C8BAMintgroen #81C8BA.png

Magnesium

Magnesium staat bekend om veel positieve gezondsheidseffecten. Zo helpt het mineraal de zenuwen te kalmeren, spieren te ontspannen en het cellulaire metabolisme te reguleren. Ook vermindert magnesium stress en speelt het een belangrijke rol om de stress-response van het lichaam aan te sturen.

 

Ons Soundfloatingbad bevat 50% magnesiumsulfaat (epsomzout). Terwijl je hierin drijft, wordt magnesium direct via je huid opgenomen en verhoogt het het magnesiumgehalte in je bloed. Dit ondersteunt jouw diepe staat van ontspanning nog extra.

Logo mintgroen #81C8BAMintgroen #81C8BA.png

Ontspannende klanken en muziek

Naar muziek luisteren is fijn. Maar wist je dat therapeutisch luisteren naar ontspannende muziek aanzienlijk stress en angst vermindert? Dit blijkt uit onderzoek van Havard Medical School.

Bij Soundfloating gaan we nog een stapje verder, want in de klanken en de gecomponeerde muziek die je tijdens een sessie hoort, zijn op het lichaam afgestemde geluidsfrequenties verwerkt.

"Geluid is een vibratie die materie in beweging brengt. Op het lichaam toegepast, trillt het spanningen uit je lijf."

~ Josef Rebbe, componist en uitvinder van Soundfloating

Josef Rebbe.jpg
shutterstock_1578906850.jpg
Logo mintgroen #81C8BAMintgroen #81C8BA.png

Soundfloating

Hoe werkt het?

Logo mintgroen #81C8BAMintgroen #81C8BA.png

EFFECTEN

Wat kan Soundfloating voor jou betekenen?

"De werking van voelbare geluidstrillingen is uniek, omdat het tot in de kern van een spanning weet door te dringen om opgeslagen stress en pijn af te voeren"

Je ervaart een diepgaande ontspanning van het lichaam.

Je krijgt meer helderheid en mentale rust.

Je stressniveau gaat omlaag.

De energiedoorstroming in je lichaam verbetert.

Fysieke spanningen en pijnklachten kunnen afnemen.

Je krijgt meer lichaamsbewustzijn: geluidstrillingen maken je bewust van de aanwezige spanningen in je lichaam.

Je komt meer in contact met je gevoel en je gedachten verstillen.

Het zelfgenezend vermogen van je lichaam wordt geactiveerd doordat je beter in contact komt met je lichaam, je gevoelens en emoties.

Je krijgt meer energie.

Je algehele welzijn komt weer in balans.

TESTIMONIALS

“Ik voel me veel meer ontspannen. Bijzonder hoe die geluidstrillingen je terugbrengen naar je gevoel. De pijnklachten in mijn onderug zijn ook afgenomen "

Miranda

Tijdens de sessie kon ik eindelijk bij emoties komen die ik diep had weggestopt. Ik voelde hoe die spanningen letterlijk lostrilde. Het was een erg mooie ervaring"

Chris

bottom of page